Tudi v letošnjem letu so se dijaki Gimnazije Murska Sobota in SPTŠ Murska Sobota na povabilo Mestne občine Murska Sobota in fundacije Stiftung Jugend fragt e. V. pobratenega mesta Ingolstadt udeležili mednarodnega gledališkega projekta Jugendkultursommer 2023. V projektu sodeluje 80 mladih iz šestih držav (Nemčija, Madžarska, Poljska, Italija, Srbija in Slovenija). Pod umetniškim vodstvom režiserja in koreografa Davida Williamsa in s pomočjo umetniškega tima so mladi pripravili predstavo z naslovom Meet. Greet. Dance. Repeat.

Sprva so mladi preživeli tri tedne v nemškem Ingolstadtu, kjer so z drugimi mladimi intenzivno pripravljali odrski dogodek. Dnevi so bili zapolnjeni z vajami, a je bilo dovolj časa tudi za druge dejavnosti in medsebojno spoznavanje. Čas so dijaki napolnili z obiskom mest, ogledom razstav v muzejih, obiski koncertov, ogledoma Münchna in Nürnberga, s skupnimi aktivnostmi, plezanjem v adrenalinskem parku itn. Ob praznovanju mesta Ingolstadt je dijake obiskala tudi delegacija iz Murske Sobote pod vodstvom župana, prav tako pa so bili na sprejemu v ingolstadtski mestni hiši.

Premiera predstave je bila v sredo, 19. 7. 2023, v slavnostni dvorani gledališča v Ingolstadtu, ponovitev pa dan kasneje. Zadnje dneve do premiere so izkoristili za vaje, generalko in predstave za šole. Nato se je celotna ekipa preselila v Mursko Soboto. Med bivanjem pri nas so si ogledali mesti Murska Sobota in Ptuj, obiskali Expano ob Soboškem jezeru in stremeli k drugemu višku letošnjega projekta – zadnji predstavi na odru Gledališča Park v Murski Soboti. Predstava v Murski Soboti je bila v torek, 25. julija. Mladi so zavzeli oder murskosoboškega gledališča in pričarali barvito mladostno plesno vzdušje. Veseli smo, da se je tudi letošnji projekt s partnerskim mestom Mestne občine Murska Sobota tako uspešno zaključil.

Prispevek: Tomi Bušinoski

   

     

   

 

Več fotografij boste našli v galeriji naše FB-strani.

(Visited 123 times, 1 visits today)
 

Oznake: , , , , ,