Mladi »finančniki« iz vse Evrope so se v petek, 19. aprila 2024, v Bruslju pomerili na finalnem tekmovanju Evropski denarni kviz 2024, ki ga je, tako kot vsako leto do sedaj, tudi tokrat gostila Evropska bančna federacija. Nacionalne delegacije najstnikov, starih od 13 do 15 let, prvakov iz svojih držav, so se navdušeno zbrale, da bi izkazale svoje znanje o financah in da bi osvojile prestižno evropsko trofejo.

Slovenijo sta na nacionalnem kvizu zastopala dijaka Gimnazije Murska Sobota, Nadja Nemec in Jaka Horvat, ki sta se pod mentorstvom profesorice Sandre Pančor odlično odrezala in med 26 sodelujočimi državami osvojila deveto mesto.

Kviz je letos namenil veliko pozornosti znanju najstnikov o finančnih temah, vključno z dolgoročnim načrtovanjem, varčevalnimi strategijami, razumevanjem kriptovalut, ozaveščenostjo o kibernetski varnosti in odgovornim upravljanjem kreditov.

Udeleženci evropskega finala so imeli zelo pester dvodnevni program z ogledom WikiFin Lab, kjer so potekali zabavni preizkusi finančnega znanja in slovesnostjo ob otvoritvi borze pri Euronextu. Dogodka ob razglasitvi zmagovalcev se je udeležilo tudi njeno veličanstvo, belgijska kraljica Mathilde. 

(Visited 42 times, 1 visits today)