Z dijaki tretjega in četrtega letnika, ki se na naši gimnaziji učijo nemščino kot 1. tuji jezik, smo se v okviru predmeta nemščina 17. 9. 2024 odpravili na strokovno ekskurzijo v Gradec, prestolnico avstrijske Štajerske. Dijake smo spremljali učitelji nemščine na soboški gimnaziji.

Izpred soboške gimnazije smo krenili ob osmi uri. Po prečkanju mejnega prehoda smo se vozili po avstrijski Štajerski in po dobri uri vožnje smo v daljavi že videli mesto Gradec. Po panoramski vožnji proti mestnemu jedru in po Ringu smo obiskali Univerzo Gradec, kjer smo bili nadvse prijazno sprejeti. Prijazni študentki omenjene univerze sta nam predstavili sistem graške univerze in našim dijakom podali vse relevantne informacije v zvezi s študijem na tej ugledni univerzi. Na koncu predstavitve graške univerze smo vsi obiskovalci prejeli tudi bombažno vrečko s promocijskim gradivom.

Po obisku in ogledu graške univerze smo se s poševno železnico z dijaki povzpeli na grajski hrib Schlossberg do urnega stolpa, ki je simbol mesta in se mogočen dviguje nad starim mestom. Sledil je ogled mestnega jedra. Z dijaki smo odkrivali staro mestno jedro z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij. Pot nas je vodila od Hauptplatza z mestno hišo do ulic in uličic, ki vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in drugih pomembnih kulturnih stavb, nad katerimi so bili dijaki zelo navdušeni.
Po skupnem ogledu mestnega jedra so imeli dijaki tudi nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, okrepčilo in manjše nakupe.

Aktiv učiteljev nemščine na Gimnaziji Murska Sobota

(Visited 279 times, 1 visits today)
 

Oznake: , ,