Kaj je brezžično omrežje Eduroam?

Storitev Eduroam omogočaučečim in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole, osnovne šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Omrežje je zasnovano tako, da lahko naš učeči ali zaposleni sodelavec vanj dostopa transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini) in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Več o Eduroam si lahko preberete na naslovu http://www.eduroam.si.

Pogoji uporabe:

  • imeti morate račun pri organizaciji, ki je članica Eduroam federacije,

  • ne kršite, oziroma niste kršili pravil, ki veljajo v omrežju Eduroam.

Kaj potrebujemo za dostop v omrežje Eduroam?

  • uporabniško ime in geslo za Eduroam

Pridobitev uporabniškega imena in gesla

  • Učeči imajo dostop do omrežja Eduroam omogočen preko digitalne identitete AAI na GMS; digitalno identiteto AAI sestavljata uporabniško ime in geslo, ki ju učeči pridobi na začetku šolanja na GMS.

  • Zaposleni naGMS imajo dostop do Eduroam preko digitalne identitete AAI na GMS, katero prejmejo ob zaposlitvi na GMS.

  • Opomba: uporabniško ime za Eduroam je v obliki ime.priimek@gim-ms.si (enake oblike je tudi šolski/službeni E-mail naslov); pridruženo geslo je isto, kot ga uporabnik uporablja za ostale storitve AAI računa (npr. spletne učilnice in druge storitve, v katere se prijavlja z AAI računom).

Navodila za vzpostavitev povezave

Navodila za vzpostavitev povezave z Eduroam se nahajajo na naslovu
http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/navodila-za-povezavo.

Priporočamo uporabo CAT čarovnika za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi https://cat.eduroam.org/?idp=6264 ali enostavno skenirajte QR codo:

V primeru težav se učeči in zaposleni lahko obrnejo na vzdrževalca IKT v kabinetu fizike.

(Visited 147 times, 1 visits today)