V ponedeljek, 15. aprila 2019, je bila v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota otvoritev zgodovinske razstave, ki je le eden izmed številnih dogodkov, ki jih Gimnazija Murska Sobota obeležuje v spomin na 100. obletnico svojega delovanja.
Razstava skozi slikovno gradivo prikazuje spomine bivših dijakov, ki so se z veseljem odzvali povabilu in na šolo posredovali nekaj slik iz svojih osebnih arhivov. Predstavljena so različna področja, ki so bila del gimnazijskega šolskega vsakdana – skupinske slike dijakov, sošolci in sošolke v razredu in izven razreda pri opravljanju številnih izvenšolskih dejavnosti, profesorji in ostali zaposleni na šoli, izleti  in ostale strokovne ekskurzije, maturantski izleti, maturantski plesi, slovo maturantov. Izpostavljene pa so tudi vse šolske zgradbe, kjer je potekalo šolanje od njenih začetkov na današnji Osnovni šoli II, potem selitev na današnjo Osnovno šolo I in zgradba, kjer domuje gimnazija Murska Sobota danes. Nekaj pa je tudi šolske dokumetacije, kot npr. stare dijaške izkaznice, stara spričevala, vpisnice in podobno.
Slikovnega gradiva se je skozi desetletja nabralo ogromno in zelo težko je bilo najti ustrezen kriterij, katera slika bo našla svoje mesto na razstavnih panojih. Vsekakor pa vsaka slika prikazuje utrip življenja in dela na šoli in lahko pri vsakemu obiskovalcu obudi prijetne spomine na predstavljeni čas.
Zgodovinska razstava bo na ogled do 13. maja  v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti. Vljudno vabljani, da si jo ogledate.
Iskrena hvala vsem, ki ste bili soustvarjalci “naše” razstave.
Melita Franko, prof.
(Visited 97 times, 1 visits today)
 

Oznake: ,