Kaja Tuškei, dijakinja 2. C oddelka GIMNAZIJE MURSKA SOBOTA je v soboto, 7. 5. 2016, na meddržavnem tekmovanju HITRO IN ZANESLJIVO RAČUNANJE osvojila 1. mesto in zlato medaljo v svoji kategoriji. Dosegla je drugi najboljši rezultat med 129 tekmovalci in najboljšega med vsemi slovenskimi udeleženci.

Kaja tekmuje že od tretjega razreda osnovne šole in je skoraj vsako leto zmagala na finalu državnega tekmovanja. Meddržavnega tekmovanja se je udeležila  šestkrat  in osvojila še zadnjo medaljo v zbirki – bila je že druga, dvakrat tretja, letos pa je zbirko dopolnila še z zmago.

Tekmovanje se prične jeseni s prijavo, sledijo trije krogi predtekmovanja. Na finale državnega tekmovanja, ki je potekalo 20. 2. 2016 na Ekonomski šoli v Murski Soboti,  se je Kaja letos uvrstila z najboljšim rezultatom predtekmovanja. Na tem tekmovanju je zmagala s 24958 točkami in drugouvrščenega premagala za skoraj 7000 točk.

Meddržavnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje 2016 se je udeležilo 129 tekmovalcev iz Estonije, Litve, Latvije, Ukrajine in Slovenije. Tekmovali so v peteroboju. Kaja je zbrala 25329 točk in zmagala v kategoriji deklet.

Čestitamo

Za aktiv matematikov zapisala mentorica Metka Horvat.

(Visited 54 times, 1 visits today)
 

Oznake: ,