Dijakinje in dijaki tretjega letnika si boste v okviru obveznih izbirnih vsebin v sredo, 6. aprila 2016, ob 8:40 (3. šol. ura) ogledali predstavo Potovanje po svetu, ki jo bo izvedel gluhi igralec Damjan Šebjan. Predstava bo v mali telovadnici Gimnazije Murska Sobota. Prispevek za predstavo znaša 4 eure in ga boste poravnali preko položnice.

Damjan Šebjan je gluhi kulturni ustvarjalec in igralec, ki aktivno nastopa že od leta 1998. Soustvarjal je predstave za otroke in odrasle, tako za gluhe kot slišeče. Nastopal je na številnih slovenskih odrih in večjih festivalih.
Kaj je igra Potovanje po svetu?
Je igra, ki poteka v univerzalnem jeziku, ki ga razumejo vsi ne glede na znanje jezika; s telesom, mimiko, brez besed. Preko igre se udeleženci povežejo z neverbalno komunikacijo in aktivno vstopijo v igro. Gluhota je nevidna okvara, z ozveščanjem preko igre pridobijo prvo, pozitivno izkušnjo in stik z gluhimi in s slovenskim znakovnim jezikom. Morda je komu poznana svetovna kretnja I love you, ki jo poznajo večinoma po svetu in je enotna. Gluhota je za slišeče velik izziv, in to je edinstvena priložnost, da se ustavimo in zamislimo, kako je biti v svetu tišine, medtem, ko nas obkrožajo zvoki in informacije. (Vir: avtor sam).

(Visited 44 times, 1 visits today)
 

Oznake: