Vloga in pomen športne vzgoje ali, po domače, telovadbe sta trenutno veliko pomembnejša kot prej, v normalnih časih. Ker smo zaprti med štiri stene in večji del dneva presedimo pred računalniki, se učimo in delamo na daljavo, moramo poskrbeti tudi za telesno dejavnost, za gibanje, ki je vir zdravja in zdravje je tudi vir gibanja.
Športna vzgoja je postala pomembno sredstvo pri razvoju mladega človeka. Danes ta učni predmet ni namenjen le posredovanju športnega znanja ter razvoju gibalnih sposobnosti in telesnih značilnosti, temveč pomembno prispeva tudi k socializaciji in motivaciji za zdravo življenje.
Ure športne vzgoje poskušamo zasnovati in izpeljati tako, da pomenijo razbremenitev in sprostitev od vsakodnevnih šolskih naporov.
Med šolanjem poskušamo dijakom privzgojiti pozitiven odnos do predmeta v želji, da bi gibanje postalo pomemben del njihovega vsakdana tako med izobraževanjem v Gimnaziji Murska Sobota kot tudi pozneje.
Poleg pouka športne vzgoje organiziramo tudi različne dejavnosti zunaj šole, kot so športni popoldnevi (paintball, adrenalinski park, obisk woop centra, spust po reki Muri, supanje na kamenšnici …), medrazredna tekmovanja v nogometu za dijake in v odbojki za dijakinje, ogled vrhunskih športnih tekmovanj in tekem (različne reprezentančne tekme), priprava šolskih ekip za srednješolska tekmovanja, saj se šolske ekipe udeležujejo vseh organiziranih tekmovanj na področni, državni in tudi mednarodni ravni. Tako smo sodelovali na dveh svetovnih srednješolskih prvenstvih v košarki (v Izraelu in Turčiji), na treh odbojkarskih prvenstvih (v Italiji, Franciji in na Kitajskem) ter lani na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki (v Italiji – na Siciliji). Sodelujemo tudi z gimnazijami iz naše soseščine: z Borg Bad Radkersburg, s športno gimnazijo Hib Liebenau v Gradcu in z gimnazijo v Körmendu.

(Visited 1.101 times, 1 visits today)